BLOG
Rakamlarla Diyabet

Diyabet her yıl milyonlarca insanı tehdit eden tehlikeli bir hastalık. Üstelik işin en kötü yanı ise henüz diyabetli olduğundan haberi olmayan milyonlarca insan olduğu tahmin ediliyor. İşte dünyada ve Türkiye'de rakamlarla diyabet hastalığı:


387 milyon

Dünyada diyabet hastalığına yakalanan 387 milyon insan var. Bunlar kayıtlı olan veriler ve kaydı tutulamayanlar ya da hastalıktan haberi olmayan hastalar bu rakama dahil değil.


4 milyon

Dünyada her yıl 4 milyon insan diyabet yüzünden hayatını kaybediyor. 


438 milyon


2030 yılında 438 milyon insanın diyabete yakalanacağı tahmin ediliyor.


%10

Diyabet hastalarının sadece %10'u tip 1 diyabetli. Geriye kalan tüm hastalar tip 2 diyabetli kabul edilse de günümüzde ara form diyabet türleri de kendini gösteriyor.


7


Diyabet dünyada en çok ölüme neden olan 7. hastalık.


35-64


Gelişmekte olan ülkelerde diyabete yakalanma yaş aralığı.


%17


Türkiye nüfusunun %13,7'si diyabet hastası ki hatırlatmakta fayda var, bunlar kayıt edilebilmiş hastalar.


 










METABOLİK CERRAHİ VAKFI

Vakfımızın en temel amaçlarından birisi Metabolik Cerrahi ve Obezite Cerrahisi arasındaki konfüzyonu gidermektir. Gerek halk, gerekse hekimler arasında var olan bu konfüzyon bazı cerrahi camialarında bazı talihsiz “bu ameliyat da şekeri düzeltir” ifadeleri ile yerini bulmaktadır.

Vakfımız aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda obezite ameliyatlarına ait uzun dönem sonuçların, komplikasyon oranlarının ve ilave tedavi gereksinimlerinin halkın da anlayabileceği bir dille ifade bulmasını görev kabul etmiştir.

Olası tedavilerin tüm detayları ile daha iyi anlaşılması hem sonuçların optimizasyonunu sağlayacak, hem de hasta – hekim- tedavi uyumunu güçlendirecektir.