BLOG
Diyabetin 13 Belirtisi

Ülkemizde diyabete yakalanma oranı %100 artmış olmasına rağmen hala bir çok kişinin diyabet hakkında pek bir fikri yok. Diyabet deyince genelde akla hala şeker,insülin ve şeker ölçümü geliyor. Halbuki diyabet bundan çok daha fazlası. Bilimsel gerçekler bize, diyabet tanısı konduğu an aslında diyabetin damarlardaki işinin yarısını bitirdiğini söylüyor. Yani hastalığın ortalarında biz diyabet olduğumuzu anlıyoruz. Hastalar genelde başka bir rahatsızlıktan dolayı doktora gidip diyabet olduklarını öğreniyorlar. Peki diyabet geldiğini nasıl belli ediyor? Belirtileri neler? Cevabı galerimizde...


1. Sık sık idrara çıkmak



2. Aşırı susama



3. Bulanık görme



4. Halsizlik ve bitkinlik



5. Beklenmedik kilo kaybı



6. Acıkma hissinin sıklaşması



7. Mide bulantısı



8. Kusma



9. Nefes kokusu



10. Sık idrar yolu enfeksiyonu



11. Adetten kesilme



12. Kuru ve kaşıntılı deri



13. Yaraların geç iyileşmesi


METABOLİK CERRAHİ VAKFI

Vakfımızın en temel amaçlarından birisi Metabolik Cerrahi ve Obezite Cerrahisi arasındaki konfüzyonu gidermektir. Gerek halk, gerekse hekimler arasında var olan bu konfüzyon bazı cerrahi camialarında bazı talihsiz “bu ameliyat da şekeri düzeltir” ifadeleri ile yerini bulmaktadır.

Vakfımız aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda obezite ameliyatlarına ait uzun dönem sonuçların, komplikasyon oranlarının ve ilave tedavi gereksinimlerinin halkın da anlayabileceği bir dille ifade bulmasını görev kabul etmiştir.

Olası tedavilerin tüm detayları ile daha iyi anlaşılması hem sonuçların optimizasyonunu sağlayacak, hem de hasta – hekim- tedavi uyumunu güçlendirecektir.